O FESTIVALU

Festival stripa TINTA, ki vsako leto oktobra poteka v Kinu Šiška, DobriVagi ter na drugih prizoriščih po Ljubljani in drugod po Sloveniji, je osrednji tovrstni dogodek v slovenskem prostoru. Je naslednik Stripolisfesta, ki se je odvijal v Ljubljani med leti 2013 in 2016, po štirih izvedbah pa je leta 2017 dobil novo ime – TINTA. Festival združuje raznolike akterje domače stripovske in kulturno-umetniške scene z namenom popularizacije stripovske ustvarjalnosti, predstavlja vrhunce in raznolikost domače stripovske produkcije ter projekte, ki presegajo meje stripa in vstopajo v živahen dialog s drugimi umetniškimi zvrstmi. Z gostovanjem uveljavljenih tujih stripovskih ustvarjalcev in strokovnjakov omogoča vpogled v živahno mednarodno dogajanje in trende na področju sodobnega avtorskega stripa, z izobraževalnim programom v obliki predavanj, debat in delavnic pa želi razvijati, širiti in poglabljati domačo stripovsko ustvarjalnost in dogajanje.

ORGANIZACIJA

GLAVNI ORGANIZATOR

Center urbane kulture Kino Šiška
www.kinosiska.si

SOORGANIZATORJA

Stripburger/Forum Ljubljana, Zavod Stripolis

PARTNERJI

Divja misel/Vodnikova domačija Šiška, MG+MSUM, Galerija Equrna, Francoski inštitut v Sloveniji, Italijanski inštitut za kulturo v Sloveniji, Knjigarna Azil, MGLC, TAM-TAM Inštitut, Pisarna Ljubljane, Unescovega mesta literature, Obalne galerije Piran, Galerija K18/ Pekarna Magdalenske mreže, Mestna knjižnica Kranj

PODPORNIKI

Mestna občina Ljubljana, Ministrstvo za kulturo, Javna agencija za knjigo RS, Francoski inštitut v Sloveniji, Italijanski inštitut za kulturo v Sloveniji

POKROVITELJI

Outfit7, Abi Falafel, Gostilnica 5–6 kg, GoOpti

MEDIJSKI PARTNERJI

Radio Študent, TAM-TAM, DPG, Mladina

EKIPA

VODJA PROJEKTA IN KOORDINACIJA PROGRAMA

Tanja Skale (Kino Šiška)
e: tanja.skale@kinosiska.si
m: +386 (0)30 310 108

STIKI Z JAVNOSTMI

Rok Avbar (Kino Šiška)
e: rok.avbar@kinosiska.si
m: +386 (0)30 310 105

PROGRAM FESTIVALA

Katerina Mirović (Stripburger/Forum Ljubljana), Izar Lunaček (Zavod Stripolis), Tanja Skale (Kino Šiška)

Pri zasnovi, organizaciji in izvedbi programa so nam pomagali Anja Zver (Kino Šiška), Tina Popovič (Pisarna Ljubljane, Unescovega mesta literature), Špela Frlic in Maša Žmitek (Vodnikova domačija), Charles Nonne (Francoski inštitut v Sloveniji), Stefano Cerrato (Italijanski inštitut za kulturo v Sloveniji), Ciril Oberstar (Knjigarna Azil) ter ekipe vseh festivalskih partnerjev in prizorišč, kjer se odvija program, za kar se jim najlepše zahvaljujemo.

OBLIKOVANJE

Celostna grafična podoba: Janez Plešnar
Logotip: David Krančan
Slikovno gradivo: © avtorji
Oblikovanje tiskovin: Janez Plešnar, Maruša Račič

PR podpora: Pia Prezelj
Prevodi: Daniel Sheppard
Urednica spletnih omrežij: Katja Štesl
Spletna stran: Ana Fabjan

 

Pridržujemo si pravico do sprememb v programu. Vse morebitne spremembe bomo objavili na spletni strani www.tinta.si in socialnih omrežjih.
Dogodke bomo izvedli ob upoštevanju vseh navodil in higienskih priporočil NIJZ.

Tinta 2020 logo

7.–11. OKTOBER 2020