KOMIKAZE

Komikaze, mreža za izdelavo, promocijo in distribucijo avtorskega stripa iz Hrvaške, pod poveljem Ivane Armanini že vse od leta 2002 krmari po balkanski in mednarodni neodvisni stripovski sceni. Zadnja stripovska antologija Komikaze je letos prejela nagrado za najboljši alternativni strip na največjem evropskem stripovskem festivalu v francoskem Angoulêmu. Poleg spletnih in tiskanih izdaj organizirajo tudi razstave in delavnice ter spodbujajo razvoj avtorske produkcije ne glede na meje nacionalnih scen.

V galeriji DobraVaga bo v sklopu Tinte premierno na ogled nova različica razstavnega projekta Femicomix, ki v ospredje postavlja ustvarjalnost avtoric v svetu neodvisnega stripa. S stripi, plakati in izborom drugih likovnih del se bo predstavila osmerica hrvaških stripark, ilustratork in aktivnih protagonistk mreže: Ivana Armanini, Nikolina Fuzul, Korina Hunjak, Tea Jurišić, Ena Jurov, Klarxy, Agata Lučić in Apolonija Lučić. Ob razstavi se bo odvila tudi zin delavnica pod vodstvom Komikaze avtoric.

Ivana Armanini

Nikolina Fuzul

Korina Hunjak

Tea Jurišić

Ena Jurov

Klarxy

Agata Lučić

Apolonija Lučić

SREDA, 7. 10. 2020 ob 20:00

KOMIKAZE: FEMICOMIX 2020

Prodajna skupinska razstava

Sodelujejo: Ivana Armanini, Nikolina Fuzul, Korina Hunjak, Tea Jurišić, Ena Jurov, Klarxy, Agata Lučić, Apolonija Lučić (HR)

Komikaze, mreža za izdelavo, promocijo in distribucijo avtorskega stripa iz Hrvaške, bo v galeriji DobraVaga v sklopu festivala stripa Tinta na ogled premierno postavila novo različico razstavnega projekta Femicomix, s katerim poudarja moč in potencial ženskega avtorskega izraza v sodobnem stripu. Na razstavi se bo s stripi, plakati in izborom drugih likovnih del predstavila osmerica hrvaških umetnic mlajše in srednje generacije ter aktivnih protagonistk Komikaz: Ivana Armanini, Nikolina Fuzul, Korina Hunjak, Tea Jurišić, Ena Jurov, Klarxy, Agata Lučić in Apolonija Lučić. Avtorice delujejo v poljih stripa, ilustracije, grafičnega oblikovanja in slikarstva, raziskovanja in eksperimentiranja pa jih vodijo v heterogene likovne izraze ter uporabo različnih pristopov in tehnik.

Razstava bo na ogled do 14. 11. 2020.

Organizacija: Kino Šiška in Komikaze.
Vstop prost.

PETEK, 9. 10. 2020 ob 16:00

FEMICOMIX DELAVNICA

Zin delavnica

Ob razstavi Femicomix se bo odvila tudi zin delavnica pod vodstvom Komikaze avtoric. Tematsko izhodišče delavnice bodo ženski liki, ki jih srečujemo na mestnih ulicah – protestnica, grafitarka, skejterka, brezdomka, skvoterka … Ti nam bodo služili kot inspiracija za risbe in stripe. Nastala dela bodo objavljena v obliki skupnega Komikaze zina, ki bo svoje mesto našel tudi v ZINE VITRINE čitalnici, ki domuje v DobriVagi. Delavnico bosta vodili hrvaški striparki in ilustratorki Ena Jurov in Klarxy.

Organizacija: Kino Šiška in Komikaze.
Vstop prost.

Število udeležencev na delavnici je omejeno, zato so obvezne vnaprejšnje prijave.

Tinta 2020 | Festival stripa Ljubljana

7.–11. OKTOBER 2020