VSE NAŠE VOJNE IN VSE VOJNE IVANA CANKARJA

Striparski večer v Mestni knjižnici Kranj
VSE NAŠE VOJNE IN VSE VOJNE IVANA CANKARJA

Razlita Tinta: KRANJ
sreda, 3. 10. 2018
ob 19.00 / Mestna knjižnica Kranj

predstavitev dveh stripovskih albumov Zorana Smiljanića: Vojne zgodbe in Ivan Cankar: podobe iz življenja
sodelujejo: Zoran Smiljanić, Blaž Vurnik, Aleksander Buh

V okviru gostovanja Tinte v Kranju se Mestni knjižnici Kranj obeta Striparski večer, na katerem bo Zoran Smiljanić, ki bo tokrat nastopal tudi v vlogi gosta (in ne zgolj gostitelja), predstavil kar dva stripovska albuma: prvi, 220-stranski zbornik stripov Vojne zgodbe, ki je izšel konec leta 2017 in drugi, še povsem sveži, 125-stranski Ivan Cankar: podobe iz življenja, ki izide konec septembra 2018.

Vojne zgodbe pokrivajo obdobje od leta 1986, ko smo bili še globoko v prejšnjem sistemu, do leta 2017, ko je nastal strip Zadnji let Tonija Mrlaka po scenariju Marijana Pušavca, ki je nastal po motivih knjige Skrito povelje Drage Potočnjak. Smiljanića bo zasliševal njegov založnik, prijatelj in poznavalec Aleksander Buh.

Ivan Cankar: podobe iz življenja je živopisni životopis našega največjega pisatelja od zibke do groba, s poudarkom na nekaterih najbolj sočnih citatih iz njegovih del. V živahnem stripovskem jeziku predstavljajo njegovo kompleksno, strastno in ustvarjalno osebnost, kot tudi nekatere sodobnike, prijatelje in številne ljubezenske zveze. Poznavalski scenarij je delo dr. Blaža Vurnika, sicer kustosa v Mestnem muzeju Ljubljana, ki bo tudi gost in sogovornik na pogovoru.

Organizacija: Mestna knjižnica Kranj.
Vstop prost.