SKRIVNOSTNI ŠOV ROTOPOL

SKRIVNOSTNI ŠOV ROTOPOL

četrtek, 11. 10. 2018
ob 19.00 / DobraVaga

skupinska prodajna razstava nemške založbe Rotopol (do 30.11.)

Neodvisna nemška založba Rotopol v galeriji DobraVaga predstavlja mednarodno skupinsko razstavo Skrivnostni šov Rotopol (Rotopol Mystery Show), ki vključuje dela izbranih ustvarjalcev s področja sodobne ilustracije in stripa.

Skrivnostni šov Rotopol je razstavni cikel, ki vključuje tri skupinske razstave: Gozdarjevo zbirko (The Forester’s Collection), Popotnikovo zbirko (The Traveller’s Collection) in Izumiteljevo zbirko (The Inventor’s Collection). V sklopu vsake razstave so povabljeni umetniki prejeli kartonaste škatlice, od katerih je vsaka vsebovala nabor drobnih predmetov kot vir navdiha. Ustvarjalci so jih s pomočjo domišljije in asociacij povezali v ilustraciji. Razstava končna dela predstavlja ob fotografijah škatlic in obiskovalcem tako nudi vpogled v ustvarjalni proces za posameznimi umetniškimi deli.

Ob predstavitvi razstave v galeriji DobraVaga se bodo pisani množici umetnikov z različnih koncev sveta s svojimi posebej za to priložnost nastalimi deli pridružili tudi trije slovenski ustvarjalci mlajše generacije: Matija Medved, Maruša Račič in Lea Zupančič.

V sklopu razstave bo v petek, 12. 10. 2018, potekala tudi delavnica Skrivnostni šov Rotopol v izvedbi gostujočih avtoric, Rite Fürstenau in Alice Socal.

Organizacija: Kino Šiška.
Vstop prost.